Typ av steroidhormon

- May 30, 2018-

Typ av steroidhormon

纸板桶.jpg

Steroidhormon kan i stor utsträckning klassificeras i två typer - de kortikosteroida och anabola steroiderna

kortikosteroider

1. om kortikosteroiden

(Kortikosteroiderna produceras naturligt av kroppen, i binjuren över njurarna för att vara exakta, och inkluderar steroidhormoner som kroppen behöver för att fungera korrekt. Kortikosteroiderna är indelade i två klasser - glukokortikoiderna och mineralokortikoiderna.)

1.1 Glukokortikoider

Glukokortikoider är steroidhormoner som spelar en viktig roll vid kontroll av fett-, protein- och kolhydratglukokortikoidmetabolismen. Dessa steroider har också antiinflammatoriska egenskaper eftersom de förhindrar frisättning av fosfolipider, kontrollerar verkan av eosinofil etc. Dessa hormoner sägs namnges så för deras engagemang i glukosmetabolism.

Glukokortikoidnivåer i kroppen påverkar också fostrets utveckling, eftersom de spelar en viktig roll vid modning av lungor och skyddar ytaktivt ämne. På grund av den påverkan de har på amygdala, frontalloberna och hippocampusen spelar glukokortikoiderna också en roll i skapandet av flashbulbminnen av intensiva känslomässiga händelser, antingen negativa eller positiva. De anses även ha en stark inverkan på en persons kognitiva (minnes) och vaksamma förmågor.

Glukokortikoider kan vidare klassificeras i metabolisk och immunologisk beroende på funktionaliteten. Dessa steroidhormoner används också för olika terapeutiska ändamål och för att kontrollera vissa allergier, autoimmuna och inflammatoriska störningar. De är också kända för att vara användbara vid hantering av typ 1-familjen hyperaldosteronism, men inte effektiva med typ 2. Glukokortikoider används också ibland i patienter med hjärtsvikt som lider av eldfast diuretikresistens.

Ett exempel på glukokortikoider är kortisol, som i allmänhet kallas "stresshormon", för den roll det spelar för att minska stressen hos individen. Cortisol är också ett viktigt hormon i människokroppen eftersom det reglerar viktiga metaboliska, hjärt-och immunologiska funktioner. Andra syntetiserade glukokortikoider används också hos människor, för att undertrycka ett överaktivt immunförsvar och i fall av glukokortikoidbrist.

1.2 Mineralokortikoider

Mineralokortikoider är kortikosteroider som spelar en viktig roll för att balansera natriumhalterna i kroppen. Aldosteron är den viktigaste mineralokorticoiden som produceras i binjurskortet. Det verkar på njurarna, vilket möjliggör aktiv absorption av natrium. Genom att reglera natriumkoncentrationen i kroppen reglerar detta hormon individens blodtryck.

1.3 Kortikosteroider som läkemedel

När det finns otillräcklig produktion av dessa endogena hormoner i kroppen, kan användning av kortikosteroidmedicin hjälpa dig att återfå balansen och kontrollera sjukdomar. Kortikosteroidläkemedel är i grunden antiinflammatoriska läkemedel som kontrollerar svullnad i luftväggen mot lungor. De används också för att behandla en rad olika medicinska tillstånd som astma, hudallergier, artrit, lupus och mer. Kortikosteroidmedicin erbjuds i form av inhalatorer eller intranasala sprayer, tabletter eller orala läkemedel, aktuella krämer och salvor som injektioner. Vanligen föreskrivna kortikosteroider innefattar dexametason, prednison och prednisolon.


2. Om de anabola steroiderna

När du hör ordet, Steroid, på TV eller läser om det i tidningarna, är det vanligtvis i samband med en idrottsman eller en kändis som missbrukar den för professionell vinning. De här steroiderna kallas anabola steroider, och de är inte desamma som kortikosteroider. Sustanon

Anabola steroider är syntetiserade föreningar (konstgjorda) som är relaterade till manliga könshormoner kallade androgener. Anabola steroider efterliknar testosterons funktioner, och benämns även anabola androgena steroider, eller AAS. De är så kallade på grund av den effekt de har på individen. Anabola steroider resulterar i ökning av protein i kroppens celler och förbättrar muskelbyggande. De har också viriliserande egenskaper, varför de är föreskrivna för utvecklingen av maskulära egenskaper som tillväxt av kroppshår, fördjupning av vokal ackord och utveckling av testiklarna.

Liksom ordet, steroid, kommer termen - anabola och androgena - också från grekiska ord, "anabole" och "andros", vilket betyder "det som kastas upp" respektive "av en man". I enkla ord hänvisar ordet anabole till muskel- eller massbyggnad och ordet, andros, är relaterat till maskulinitet.

Bland de anabola steroider som vanligtvis används är testosteron, dihydrotestosteron och nandrolon de viktigaste, från vilka en rad olika steroidanaloger härleds. Av dessa tre är testosteron kanske det viktigaste och populära bland människor, eftersom det påverkar en persons fysiologi och också har medicinska fördelar.

hk@chembj.com.jpg

Huvudkontor

Jindacheng Building, Zhongxin Road, Shajing Street, Baoan District, Shenzhen, Guangdong, Kina

 

Försäljningschef: Mitchell Lu

 

E-post: hk@chembj.com

Telefon: 0086-18124076819

Whatsapp: +86 18124076819

Skype: hk@chembj.com

 

Dessutom får du allt detta vid din dörr. För mer information om vem vi är och vad vi gör, vänligen skicka ett mail till oss och vi skulle gärna komma tillbaka till dig.