Klormadinonacetatprogesteronöstrogensteroider

Hög renhet Progesteronöstrogensteroider Pulverklormadinonacetat CAS 302-22-7 för preventivmedelklormadinonacetat Kontakt Mitchell: Whatsapp +8618124076819 Skype: hk@chembj.com Snabbinformation: CAS-nr. 302-22-7 Övriga namn: 6-kloro- delta6-dehydro-17a-acetoxiprogesteron MF: C23H29ClO4 ...
chatta nu

Produktinformation

Progesteronöst steroider med hög renhet Pulverklormadinonacetat CAS 302-22-7 för preventivmedel

hk@chembj.com .jpg

Chlormadinonacetat Kontakt Mitchell: Whatsapp +8618124076819 Skype: hk@chembj.com

Snabba detaljer:

CAS nr. 302-22-7

Andra namn: 6-klor-delta6-dehydro-17a-acetoxiprogesteron

MF: C23H29ClO4

EINECS nr: 206-118-0

Ursprungsort: Kina, Kina (fastlandet)

Typ: Narkosmedel

Betygsstandard: Medicinsk grad

Märke: SENDI

Modellnummer: en 302-22-7

Renhet: 99% min

Produktnamn: Chlormadinonacetat

Beskrivning: vitt pulver

Synonymer: 6-klor-delta6-dehydro-17a-acetoxiprogesteron

Molekylformel: C23H29ClO4

EINECS: 206-118-0

användning: farmaceutisk användning

Förpackning: 25 kg / trumma


Produktansökan

Chlormadinonacetat (INN, USAN, BAN, JAN) (säljs under varumärken inklusive Clordion, Gestafortin, Lormin, Non-Ovlon, Normenon, Verton och många andra), ibland förknippade som CMA och även känd som 17a-acetoxi-6 klor-6-dehydroprogesteron, är ett steroidprogestin med ytterligare antiandrogen och antigonadotropa (och vid förlängning-antiestrogena) effekter. CMA har använts vid behandling av vaginalblödning, oligomenorrhea, polymenorré, hypermenorré, sekundär amenorré och endometrios. Det har också använts kliniskt som ett hormonellt preventivmedel, och till viss del på grund av dess förmåga att sänka östrogenhalten, men också för förbättrad effektivitet vid preventivmedel, har chlormadinon ofta kombinerats med etinylestradiol för detta ändamål.

CMA är acetatesteren av klormadinon, som i motsats till CMA aldrig salufördes.


Klormadinonacetat (CMA), som säljs under varumärkena Belara, Lutéran och Prostal bland andra, är en progestin och antiandrogen medicinering som används i p-piller för att förhindra graviditet som en del av menopausalt hormonbehandling och vid behandling av gynekologiska störningar samt androgenberoende tillstånd som förstorad prostata och prostatacancer hos män och akne och hirsutism hos kvinnor. Det är tillgängligt både i en låg dos i kombination med ett östrogen i p-piller och i några länder som Frankrike och Japan, i låga, måttliga och höga doser ensam för olika indikationer. Det tas av munnen.


Biverkningar av kombinationen av östrogen och CMA inkluderar menstruella oegentligheter, huvudvärk, illamående, bröst ömhet, vaginal urladdning och andra. Vid höga doser kan CMA orsaka sexuell dysfunktion, demaskulinisering, binjurinsufficiens och förändringar i kolhydratmetabolism bland andra biverkningar. Läkemedlet är en progestin eller en syntetisk progestogen och är följaktligen en agonist för progesteronreceptorn, det biologiska målet för progestogener som progesteron. Det är också en antiandrogen, och därmed är en antagonist av androgenreceptorn, det biologiska målet för androgener som testosteron och dihydrotestosteron. På grund av sin progestogena aktivitet har CMA antigonadotropa effekter. Läkemedlet har svag glukokortikoidaktivitet och ingen annan viktig hormonell aktivitet.


CMA upptäcktes 1959 och introducerades för medicinsk användning år 1965. Det kan betraktas som en "första generationens" progestin. Läkemedlet togs tillbaka i vissa länder år 1970 på grund av bekymmer om bröstmåttoxicitet som observerats hos hundar, men det visade sig inte vara tillämpligt på människor. CMA finns tillgängligt över hela världen i p-piller, men marknadsförs inte särskilt i något övervägande engelsktalande land. Den är tillgänglig ensam i endast några länder, inklusive Frankrike, Mexiko, Japan och Sydkorea.

Medicinska användningsområden

CMA används vid låg dos i kombination med etinylestradiol (EE), en östrogen, i kombinerade p-piller. Det har också använts vid behandling av gynekologiska tillstånd, inklusive vaginalblödning, oligomenorré, polymenorré, hypermenorré, dysmenorré, sekundär amenorré och endometrios och i Frankrike (under varumärket Lutéran) vid menopausalt hormonbehandling i kombination med östrogen. CMA används vid doser av 1 till 2 mg / dag i kombinerade p-piller och vid doser av 2 till 10 mg / dag vid behandling av gynekologiska störningar. Kombinerade p-piller som innehåller EE och CMA har visat sig vara användbara för att minska androgenberoende symtom som hud- och hårförhållanden. Doseringar av CMA på 15 till 20 mg / dag har visat sig förbättra värmevallningar.


CMA har använts i stor utsträckning som ett medel för androgenavskrivningsterapi vid behandling av prostatacancer och godartad prostatahyperplasi (BPH) i Japan och Sydkorea, men har inte använt sig av dessa indikationer någon annanstans i världen. Det används vid doser på 50 till 100 mg / dag vid behandling av prostata sjukdomar. På samma sätt som cyproteronacetat (CPA) visar CMA en lägre risk för heta blinkar än gonadotropinfrisättande hormonanaloger (GnRH-analoger). [13] Läkemedlet är det enda andra steroida antiandrogenet förutom CPA som har godkänts och används för behandling av prostatacancer. megestrolacetat har också undersökts men har inte godkänts.


CMA har också visat sig vara effektiv vid behandling av andra androgenberoende tillstånd, såsom akne, seborré, hirsutism och mönsterhårförlust hos kvinnor, på samma sätt som CPA. Det har studerats vid måttliga doser av 4 till 12 mg / dag vid behandling av förkärlek i puberteten hos tjejer. Det visade liknande fördelar som medroxiprogesteronacetat hos dessa tjejer och visade sig minska, men inte avskaffa för tidig utveckling, såsom brösttillväxt och menstruation. Endast små eller ingen axillär hårtillväxt observerades hos tjejerna. CMA har också använts som en del av hormonbehandling för transgenderkvinnor, på samma sätt som CPA och spironolakton, om än för det mesta endast i Japan.


Bieffekter

Se även: Cyproteronacetat. Biverkningar, Progestin. Biverkningar och Antiandrogen. Biverkningar

De vanligaste biverkningarna av p-piller som innehåller EE och CMA med låg dos har visat sig inkludera menstruella abnormiteter, huvudvärk (37%), illamående (23%), ömhet i bröstet (22%) och vaginalt urladdning (19%) bland andra. Dessa formuleringar påverkar inte sexuell lust eller funktion hos kvinnor negativt och visar liten eller ingen risk för depression, humörsvängningar eller viktökning. Hög dos CMA är förknippad med sexuell dysfunktion (t.ex. minskad libido, erektil dysfunktion), minskat kroppshår, binjurinsufficiens och förändringar i kolhydratmetabolism. Omvänt delar det inte biverkningar av östrogener, såsom bröstproblem och gynekomasti. CMA ökar inte risken för venös tromboembolism. Det finns en fallrapport om autoimmun progesteron dermatit med CMA. På liknande sätt som andra progestiner men i motsats till progesteron har CMA visat sig öka risken för bröstcancer väsentligt vid användning i kombination med östrogen vid menopausalt hormonbehandling. Inga abnormiteter i leverfunktionstester har observerats hos kvinnor som tar kombinerade p-piller innehållande CMA eller CPA. Till skillnad från CPA verkar högdoserings-CMA inte vara associerad med hepatotoxicitet.


På samma sätt som megestrolacetat och medroxiprogesteronacetat verkar CMA visa mindre potential för levergenotoxicitet och karcinogenicitet än CPA vid bioanalyser. Detta verkar vara relaterat till bristen på C1a, 2a-metylengruppen av CPA i dessa steroider. Ett fall av hepatocellulärt karcinom har rapporterats hos en kvinna som tar ett p-piller som innehåller CMA. Förekomsten av levertumörer hos kvinnor i samband med CMA-innehållande p-piller förefaller emellertid likna den för p-piller som innehåller andra progestiner.

Om du har någon fråga, kontakta mig utan att tveka

Mitchell Lu

E-post

hk@chembj.com

Whatspp

+8618124076819

Steroid, Peptid, Sexförstärkare, Mineralocorticoid, SARM, Fettförlust.

Hot Tags: chlormadinonacetat progesteron östrogensteroider, Kina, leverantörer, rabatt, köp, bulk, prislista, högkvalitativ, i lager

Förfrågning

You Might Also Like