Steroidinhibitorer Progesteron Female Hormone

Steroidhämmare Progesteron Female Hormone Välkommen till kontakt: Skype: rdy705 nutrition@chembj.com WhatsApp: +8618578209860 Produktnamn: Progesteron Synonymer: PROGESTERONE-WATER ...
chatta nu

Produktinformation

Steroidinhibitorer Progesteron Female Hormone


Välkommen till kontakt:

Skype: rdy705

nutrition@chembj.com

WhatsApp: +8618578209860


Produktnamn: Progesteron

Synonymer: PROGESTERONE-WATER SOLUBLE; progestin; PROGESTERONE; PRIMOLUT; 17alfa-hydroxi-6a-metylpregn-4-en-3,20-dion; 17a-progesteron; 3,20-pregnen-4; 4-pregnen-3,20 -dion

CAS: 57-83-0

MF: C21H30O2

MW: 314,46

EINECS: 200-350-6


Kemiska egenskaper

Smältpunkt 128-132 ° C (upplyst)

alfa 186 º (c = 1, etanol)

densitet d23 1,166; d20 1,171

brytningsindex 182 ° (C = 2, dioxan)

Fp 2 ℃

lagringstemperatur. Förvara vid RT

löslighet H2O: 25 mg / ml, kan vara klart till något blöt

form pulver

Färg Gul till gulbrun

Vattenlöslighet <0,1 g="" 100="" ml="" vid="" 19="" °="">

Merck 7773

Stabilitet: Stabil. Oförenlig med starka oxidationsmedel.


Testresultat:

utseende

Vit eller nästan vit kristallin kraft eller färglösa kristaller

vit kristallin kraft, mikroniserad

analysera

97,0-103,0%

99,5%

infraröd absorption

överföringsminima i IR-spektrumet obained med substansen motsvarar position och relativ storlek till de i spektret erhållet med progessteron-CRS.

uppfyller

tunnskiktskromatografi

överensstämmer med resultat A och resultat B

uppfyller

specifik rotation

+ 186 ° till 194 °

+ 188 °

föroreningar B

0,5% max

0,09%

föroreningar C

0,5% max

0,2%

föroreningar G

0,5% max

inte detekterat

någon ospecificerad orenhet

0,1% max

0,03%

totala föroreningar

0,8% max

0,3%

förlust vid torkning

0,5% max

0,1%

granularitet

D (0,90) ≤20μm

11.852um


Beskrivning

Progesteron är ett hormon som frigörs av luteala celler i äggstockarna som innehåller 21 kolatomer. Progesteron är också en viktig metabolisk mellanprodukt vid produktion av andra endogena steroider. Det finns två kristallformer av progesteron, som är typ-a och typ-P, de två typerna har liknande fysiologisk aktivitet. Typ-a utfälls från utspädd etanol som ortorhombisk vit prismatisk kristall, medan typ -P är orthorhombisk vit nålkristall, de är båda olösliga i vatten men lösliga i etanol, etyleter, kloroform, aceton, dioxan och koncentrerad svavelsyra.


Progesteron kan frisättas av äggstocks-, placenta och binjurskort. Dess fysiologiska funktion manifesterar sig främst i att främja östrogen som behandlas över tjockt livmoderfodring för att fortsätta utveckla, proliferera och förtjocka och hypertrofi, mjukna och utsöndra slem för att göra gott skick för implantation av det befruktade ägget. Efter implanteringen är även tidigt överlevnad och utveckling av befruktat ägg under kontroll av den höga progesteronfrisättningen. Som ett resultat är progesteron ett mycket viktigt hormon i det kvinnliga reproduktionssystemet, och det är också en viktig mellanliggande i biosyntesen av steroidhormoner. Alla frigörbara körtlar med steroidhormon kan producera progesteron, men bara äggstockar och placenta kan frigöra progesteron som huvudhormonet. Äggstockar släpper ut stor mängd progesteron i lutealfasen efter ägglossning genom granulosa lutealceller, så progesteron benämns också som progestin. Progesteron kommer att minska i följd av corpus luteumatrofi. För normala kvinnor blir placenta det huvudsakliga organet som underhåller progesteron efter 8 till 9 veckors graviditet, tillsammans med ägglossningen som släpper ut till slutet av graviditeten.


användningsområden

De huvudsakliga fysiologiska effekterna av progesteron:

1. Progesteron kan upprätthålla kvinnornas graviditet och orsaka en rad fysiologiska förändringar, såsom hämning av kvinnlig öst.

2. Progesteron har förmågan att främja förtjockningen av livmodern, främja böjningen av körteln och öka sekretionsfunktionen.

3. Progesteron kan hämma livmodern peristaltis och bidra till livmoderhalsen sammandragning, utsöndring av slem mm. Dessa fysiologiska förändringar ger en lämplig miljö för operation, tillväxt och utveckling av tidiga embryon, liksom den fortsatta tillväxten av foster.

4. Liten mängd progesteron används också i kombination med hormonet östrogen för att främja kvinnlig estrus. Synergin mellan progesteron och prolactin kan främja utvecklingen av bröstkörtlar.

5. Progesteron är inblandad i återkopplingsreglering av hypotalamus och främre hypofysen, vilket gör balansen hos djurets reproduktiva hormoner. In vivo är progesteronhalten av alla typer av djurfollikulärfas mindre än 1 ng / ml, medan i bovin corpus luteumperioden är ca 4 ng / ml, är graviditetsperioden cirka 18 ng / ml.

6. Tidigare biokemisk studie visar att progesteron modulerar verkan som progestogener, klinisk för behandling av vanligt abort, dysmenorré, amenorré och andra symtom. En av progesteronets viktigaste funktioner är som hormonläkemedel, för att främja och bibehålla livmoderförändringarna i det tidiga graviditetsstadiet, som används vid vanligt abort, oregelbunden menstruation, osv. Dessutom uppträder progesteron också som steroidhormonläkemedel såväl som progestogener , som används vid behandling av hotad abort.


Förberedelse

Progesteron kan erhållas genom oxidation av pregnenolonen. Torr toluen sattes till en ugnstorkad reaktionskärl och därefter tillsattes cyklohexanon och pregnenolon i ordning med kraftig omrörning för att lösa upp. Sidoprodukt H2O avlägsnades genom Soxhlet-extraktion med toluentång, tillsattes aluminiumisopropoxid och tillsattes flytande, oxidationsreaktionen hölls vid 115 oC i 2 h, kylning till 80 oC, tillsätt 5% utspädd svavelsyra under omröring och stå sedan tills vatten och toluen separerades, toluenskiktet extraherades med vatten till neutralitet och därefter destillation av toluen och cyklohexanon. Kylning, filtrering, filterkaka slogs med petroleum, filtrerades, tvättades med petroleum, torkades som rå progesteron. Råprodukten löstes i etanol, avfärgades med aktivt kol, omkristalliserades för erhållande av slutprodukten, utbyte 80%. Ett annat sätt att producera progesteron är att välja 16-Dehydropregnenolonacetatet som startmaterial, behandlas successivt genom katalytisk hydrogenering, alkalihydrolys, oxidation av aluminiumisopropoxid, för att få progesteronet som slutprodukt.


Beskrivning :

Pregnenolon (3p-hydroxipregn-5-en-20-on), även känd som P5, är ett endogent steroidhormon. Det är föregångaren till progestogener, mineralokortikoider, glukokortikoider, androgener och östrogener, liksom de neuroaktiva steroiderna. Dessutom är pregnenolon biologiskt aktiv i sig, som agerar som en neurosteroid.

Precis som andra steroider består pregnenolon av fyra sammankopplade cykliska kolväten. Den innehåller keton- och hydroxylfunktionella grupper, två metylgrenar och en dubbelbindning vid C5, i den B-cykliska kolväteringen. Liksom många steroidhormoner är det hydrofobt. Dess förestrade version, pregnenolonsulfat, är vattenlöslig.

Pregnenolon genomgår ytterligare steroidmetabolism på ett av tre sätt.

Hot Tags: steroidhämmare progesteron kvinnligt hormon, Kina, leverantörer, rabatt, köp, bulk, prislista, högkvalitativ, i lager

Förfrågning

You Might Also Like