Gestrinon steroidhormoner för kroppsbyggare

Steroidhormoner Gestrinon CAS 16320-04-0 läkemedel Farmaceutiska intermediärer Gestrinone Kontakt Mitchell: Whatsapp +8618124076819 Skype: hk@chembj.com Produktuppgifter: Gestrinon CAS: 16320-04-0 mw: 308.414 MF: C21H24O2 Användning: Gestrinon, såld under varumärken Dimetros och ...
chatta nu

Produktinformation

Steroidala hormoner Gestrinon CAS 16320-04-0 läkemedel Farmaceutiska intermediärer

hk@chembj.com .jpg

Gestrinone Kontakt Mitchell: Whatsapp +8618124076819 Skype: hk@chembj.com

Produktinformation:

gestrinone

CAS: 16320-04-0

mw: 308,414

MF: C21H24O2


Användningsområden:

Gestrinon, som säljs under varumärkena Dimetrose och Nemestran bland annat, är ett läkemedel som används vid behandling av endometrios. Det har också använts för att behandla andra tillstånd som livmoderfibrer och tung menstruationsblödning och har undersökts som en metod för födelsekontroll. [4] [5] [1] Gestrinon används ensam och formuleras inte i kombination med andra läkemedel. Det tas i munnen eller in genom skeden.


Biverkningar av gestrinon inkluderar menstruella abnormiteter, östrogenbrist och symtom på maskulinisering som akne, seborré, bröstkrympning, ökad hårtillväxt och hårbottenförlust bland andra. Gestrinon har en komplex verkningsmekanism och karakteriseras som en blandad progestogen och antiprogestogen, en svag androgen och anabolisk steroid, en svag antigonadotropin, en svag steroidogenesinhibitor och ett funktionellt antiestrogen.


Gestrinon introducerades för medicinsk användning år 1986. Den har använts i stor utsträckning i Europa, men verkar fortfarande marknadsföras endast i ett fåtal länder över hela världen. [9] [14] [6] Läkemedlet är inte tillgängligt i USA. På grund av dess anabola effekter har användningen av gestrinon i tävling blivit förbjuden av Internationella olympiska kommittén.


Medicinska användningsområden

Gestrinon är godkänt för och används vid behandling av endometrios. Den beskrivs som liknande i verkan och effekten mot danazol, som också används vid behandling av endometrios, men rapporteras ha färre androgena biverkningar jämfört. Gestrinon har också använts för att krympa livmoderfibrer och för att minska menorragi.


På grund av dess antigonadotropa effekter och förmåga att inhibera ägglossningen har gestrinon studerats som en metod för hormonell födelsekontroll hos kvinnor. Långa studier över tusentals menstruationscykler har funnit att det är effektivt för att förhindra graviditet. Även om effekten är graviditeten i den största studien utfördes 4,6 per 100 kvinnaår, vilket är för högt av en felaktighet för medicinen att rekommenderas som en säker metod för födelsekontroll. Läkemedlet har också undersökts som ett akut post-coital preventivmedel.


Kontra

Läkemedlet är kontraindicerat under graviditet, under amning och hos patienter med svår hjärt-, njur- eller leverinsufficiens. Det är också kontraindicerat hos patienter som upplevde metaboliska och / eller vaskulära störningar under tidigare östrogen- eller progestogenbehandling, eller som är allergiska mot läkemedlet. Läkemedlet är kontraindicerat hos barn.


Bieffekter

Se även: Anabola steroid § Biverkningar

De viktigaste biverkningarna av gestrinon är androgena och antiestrogena i naturen. I en studie av 2,5 mg oral gestrinon två gånger per vecka hos kvinnor orsakade den seborré i 71%, akne i 65%, brösthypoplasi i 29%, hirsutism i 9% och hårbottenförlust hos 9%. [1] I en annan studie var androgena biverkningar lika med 50%. Andra androgena biverkningar som har rapporterats inkluderar fet hud och hår, viktökning, röstfördjupning och klitorisförstoring, de senare två samt hirsutism kan vara irreversibla.


Gestrinon inhiberar också gonadotropinsekretion och orsakar amenorré eller oligomenorré i en hög andel kvinnor. På liknande sätt har cirkulerande östradiolnivåer visat sig reduceras med 50%, vilket kan resultera i östrogenbrist och associerade symtom. Studier av 2,5 mg oral gestrinon två gånger per vecka har funnit en amenorré av 50 till 58%, medan en studie av 5 mg oral gestrinon per dag visade en amenorré av 100%.


Det har visat sig att vaginal gestrinon visar färre androgena biverkningar och viktökning än oral gestrinon med motsvarande effektivitet vid endometrios. Gestrinon verkar visa liknande effektivitet för danazol vid behandling av endometrios men med färre biverkningar, särskilt androgena biverkningar.

farmakodynamik

Virkningsmekanismen för gestrinon är komplex och mångfacetterad. Det visar hög affinitet för progesteronreceptorn (PR), såväl som lägre affinitet för androgenreceptorn (AR). Läkemedlet har blandad progestogen och antiprogestogen aktivitet - det vill säga det är en partiell agonist av PR eller en selektiv progesteronreceptormodulator (SPRM) - och är en svag agonist av AR, eller en anabolisk androgen steroid (AAS). På liknande sätt som danazol verkar gestrinon som en svag antigonadotropin via aktivering av PR och AR i hypofysen och undertrycker mitten av cykeln i luteiniserande hormon (LH) och follikelstimulerande hormon (FSH) under menstruationscykeln utan att påverka basala nivåer av dessa hormoner. Det hämmar också ovarie steroidogenes och, genom aktivering av AR i levern, minskar cirkulationsnivåerna av könshormonbindande globulin (SHBG), vilket resulterar i ökade nivåer av fri testosteron. Förutom PR och AR har gestrinon visat sig binda till östrogenreceptorn (ER) med relativt "ivrig" affinitet. Läkemedlet har funktionell antiestrogen aktivitet i endometrium. Till skillnad från danazol verkar gestrinon inte binda till SHBG eller kortikosteroidbindande globulin (CBG).


Om du har någon fråga, kontakta mig utan att tveka

Mitchell Lu

E-post

hk@chembj.com

Whatspp

+8618124076819

Steroid, Peptid, Sexförstärkare, Mineralocorticoid, SARM, Fettförlust.

Hot Tags: sterrin hormon för sterrin för kroppsbyggare, Kina, leverantörer, rabatt, köp, bulk, prislista, högkvalitativ, i lager

Förfrågning

You Might Also Like